...

Update Spiekhoes (voorheen MFC) | Winter 2023/2024

feb 9, 2024 | Algemeen | 0 Reacties

Wat hebben we de afgelopen tijd gerealiseerd en waar werken we nog aan?

Binnenkort worden er in de opbaarruimte ’t Riet rolluiken aan de buitenkant gemonteerd en de entree van matglas raamfolie voorzien. Ook willen we de komende tijd een toilet realiseren.

In de Wierdezaal zal binnenkort de verlichting boven de bar stralen en de Cereszaal wordt verfraaid met vier elegante ronde akoestische plafondpanelen.

De Kwelderzaal heeft nu vloerbedekking op de balkons en de laatste gedeelten van de muren worden met zorg geschilderd. Een warmtegordijn bij de entree van Hoofdweg-Zuid 5 gaat voor een warm welkom zorgen, zelfs op koude dagen. Voor de Kwelderzaal verwachten we binnenkort voorzetramen aan de buitenkant van het glas-in-lood. Bovendien werken we aan de bestrating rondom het Spiekhoes, inclusief de aanleg van een terras aan de Nesweg-zijde.

De gang bij de hoofdentree aan de Nesweg krijgt een modern tintje met een digitaal ‘narrowcasting’ informatiescherm. De zolder van de Kwelderzaal wordt verder geïsoleerd en we perfectioneren de details  in de zalen en de klimaatbeheersing.

Vanuit het leefbaarheidsfonds hebben we via dorpsbelangen Spijk aanvragen gedaan voor diverse verbeteringen, zoals extra meubilair, beveiliging, een verrijdbaar biljart, duurzame energie en de restauratie van de buitenzijde van het kerkgedeelte. Fingers crossed voor positieve reacties op deze aanvragen!   

Website

Onze website: https://spiekhoes.nl/ is nog niet helemaal up-to-date en goed vindbaar, maar we werken er hard aan om dit snel te verhelpen.

Vrijwilligersgroep

De maandagochtend vrijwilligersgroep (van ca. 8 personen) is weer volop bezig na het Kerstreces. Naast het realiseren van de reeds genoemde verbeteringen zijn ze onder andere bezoog met het klaarzetten en opruimen van stoelen/tafels, groenonderhoud, schoonmaken in- en om het Spiekhoes. Overigens verenigen we tijdens deze ochtenden het nuttige met het aangename. Wil je meedoen aan deze gezellige groep? Meld je aan bij één van de bestuursleden!    

Terugblik en vooruitzicht activiteiten

Wekelijks hebben diverse verenigingen hun intrek in één van de zalen, waarbij de maandagavond populair is. Het Spiekhoes is  voor de gemeente Eemsdelta een favoriete plek om bijvoorbeeld te vergaderen of cursussen te organiseren😊

Er zijn bijeenkomsten van de Visclub HC De Karper, waaronder de maandelijkse klaverjasavonden. De Ontmoetingsgroep 55+ Spijk organiseert de nodige activiteiten en één keer per maand is er een koffieochtend. De Volksdansgroep Spijk danst er nog steeds lustig op los.  Verder is er Kinderyoga en ‘Kleur je Zen’. Ook de Popschool geeft muzieklessen. Er was wederom een geslaagde bingoavond met Ancora, een gezellige nieuwjaarsbijeenkomst met een pubquiz en ga zo maar door …

De komende tijd staan, naast de doorlopende activiteiten, o.a. een avond met Jasper Staal, en een Pubquiz onder leiding van Henk de Haan op het programma.

We onderzoeken ook hoe we het huiskameridee verder kunnen uitwerken. Ideeën? Laat het ons weten!

Bestuurszaken

De groei van het Spiekhoes betekent nieuwe uitdagingen voor het bestuur. We zoeken twee nieuwe, liefst vrouwelijke bestuursleden, met name voor de functies van penningmeester en algemeen bestuurslid. Als jou dit aanspreekt, neem dan contact op met één van de bestuursleden. 

Groeten van het Spiekhoes-bestuur

Jan den Boer

Johnny Sikkema

Henk Stinissen

Klaas Kooistra

Piet Wiersema

Ab Reitsma

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.